Twentyfist Board

Endelig et verktøy for moderne styrearbeid

Endelig et verktøy for moderne styrearbeid

Publisert: 29/10/2019

Twentyfirst Board hjelper styret ditt med formalitetene. Og gir dem krutt til å løfte selskapet ditt videre

Av Arktis Law

 

– Det er veldig viktig å ha et velfungerende styre.

Gian Luca Congeddu i Arktis Law legger trykk på hver stavelse. Det handler ikke bare om å ha styr på innkallinger, dokumentasjon og hvordan styredokumentene sirkuleres korrekt. Nei, det å ha et styre som funker, handler vel så mye om å frigjøre kapasitet til å holde på med det selskapet ditt skal: Å vokse seg større. Og vite hva som skal til for å komme dit. Sagt på en annen måte: Det er på tide med et styreverktøy som kan få styrearbeidet inn i det 21. århundret.

– Det krever en del arbeid og innsats å få et styre til å fungere optimalt. Det er ikke alltid lett å vite hva slags ansvar et styremedlem egentlig har. Hva som skal til for at styret som et absolutt minimum tilfredsstiller  lovens krav, eller hva styret bør kikke nærmere på, hvilke diskusjonstemaer de burde ha i styret og så videre. Det kan for eksempel dreie seg om risikovurderinger, arbeidsplassens sikkerhets- og personvern.

Twentyfirst Board er et verktøy som nettopp skal ta høyde for disse to dimensjonene ved styrearbeidet. Både det formelle – og det skapende.

 

Gian Luca Congeddu, Arktis Law

Gian Luca Congeddu, Arktis Law

Ikke daglig leders bord

Twentyfirst Board er et splitter nytt verktøy som utover å hjelpe til med styreprosesser som ellers tar verdifull tid, oppfordrer styret til å tenke over hva de driver med og hvordan de gjør det.

– Det er lett å tenke at en slik app er særlig myntet på uerfarne styrer?

– Ja, vi har sett at det er en del formaliteter som kan forenkles. I Twentyfirst Board har vi fått til en automatisering av innkallinger, planlegging, oppbevaring og sirkulering av dokumenter, elektroniske signaturer, håndtering av tidsfrister og så videre, sier Gian Luca.

 

Twentyfirst Board er også et verktøy som forteller styrer hva de burde snakke om, hva de burde tenke på. Det er ikke utenkelig at styremedlemmer kan havne i en situasjon der de har pådratt seg personlig ansvar i selskapet.

-Beskyttelse  mot slikt ansvar er å kunne dokumentere at man har gjort en skikkelig jobb.

– Det gjøres nok en del nybegynnerfeil i styrer?

– Ja, det gjør det. Spesielt i en del startups. Mange tenker kanskje ikke over at også arbeidsmiljøet i et selskap er et område som styret har ansvaret for. Et annet område er GDPR. Som styre må man spørre seg: Har vi vurdert risikoen på dette området og handlet deretter? Har vi forsikringer på plass?

Flere av disse tingene tenker kanskje de fleste av oss at det er daglig leder som er ansvarlig for. Men slik henger det altså ikke sammen.

– Nei, du kan ikke overlate slike spørsmål til daglig leder og tenke at det ordner seg. For det gjør det ikke. Et styre skal stille kritiske spørsmål til driften av selskapet. Det skal ikke bare lene seg på informasjon fra daglig leder, men aktivt kreve informasjon og sette seg inn i ting. Det holder ikke å innta en passiv holdning.

Fra triviell hjelp – til strategisparring

At det å sitte i styret er attraktivt for investorer kan managing partner Andreas Olsen i NewMark Capital skrive under på. Han har vært involvert i utviklingen av Twentyfirst Board.

– Som investor vil vi gjerne ha styreverv fordi det er en måte å følge med på. Utfordringen er ofte at man sitter i mange styrer og da strekker ikke tiden til. Med Twentyfirst Board har vi lagd en enkel måte å ordne styrearbeidet.

– Og da tenker du ikke bare på det trivielle?

– Nei. Det er to spor her: det ene er å digitalisere styreprosessene. Det andre er at appen skal bidra inn i beslutningsprosessene i selskapet. Med appen får du en sparringspartner.

– Dette kommer til å spare mye tid?

– Ja, som investor får jeg informasjon mye raskere enn om styrearbeidet skulle gjøres manuelt. Det vil si at det gjør styrearbeidet lettere i det daglige virket. Men i tillegg hjelper app-en altså inn mot beslutningsprosessene i styret. Twentyfirst Board er en løsning som skal ta styrearbeidet videre fra rent formell hjelp. Når appen kan bidra også i strategiarbeidet kan det være et ekstremt verdifullt verktøy for styremedlemmer som vil sitte i et godt styre.

 

Legg igjen mailadressen din, så sender vi deg tilgang til Twentyfirst Board helt gratis.

Vil du lære mer om juridiske og forretningsmessige spørsmål knyttet til digitalisering og teknologi?

Skriv inn din e-post for å få den nyeste innsikten og læringsmulighetene fra Arktis Law.
dots-primary

Recent posts

Har du “rigget” deg til de nye personvernsretningslinjene?

Privacy Shield er ikke lenger gyldig rettsgrunnlag for behandling av personopplysninger. Nye retningslinjer fra det europeiske datatilsynet…

Les mer
Arktis Law Italian Desk 4.0

PARTECIPA A GARE D’APPALTO IN NORVEGIA CON ITALIAN DESK 4.0

IL SERVIZIO ITALIAN DESK 4.0 VI PERMETTE DI ACCEDERE A BANDI E PARTECIPARE A  GARE D’APPALTO IN…

Les mer
John E. Nilsen

Er ditt finansforetak klar for nye retningsliner i skyen?

Finansforetak som bruker skytjenester, eller vurderer å ta i bruk skytjenester, må håndtere risiko slik Finanstilsynet forventer….

Les mer
fotballkontrakt

Profesjonell fotballspiller? Så mye lønn har du krav på

Når du skal signere proffkontrakt, bør du vurdere om stillingsbrøken er riktig. Les om konsekvensene og hvordan…

Les mer
Arktis Law

Behandler din bedrift data i USA? Da bør du lese dette.

Den 16. juli 2020 avsa EU-domstolen en ny og prinsipiell dom vedrørende overføring av personopplysninger fra EU…

Les mer

Standard IT-avtale: En jungel uten LAN-kabler

Standardavtaler skal spare deg penger, men er de gode nok til å holde deg utenfor konflikter? Her…

Les mer
Verdipapirhandelloven

Verdipapirhandel-loven: Strengere krav til kapitalforvaltere

Endringer i verdipapirhandel-loven krever mer informasjon av kapitalforvaltere. Mens endring i aksjeloven gjør det enklere for startups….

Les mer

Skal du ta ansvaret for skytjenesters nedetid?

Å ikke kjenne til spillereglene for skybaserte tjenester, kan bli en dyr affære for tjenesteleverandører. Last ned…

Les mer

Synes du det er vanskelig å komme i gang med GDPR?

Vi har en sjekkliste som kan hjelpe deg. Av Arktis Law Det er ikke lett å vite…

Les mer

Slik fikser du finansieringen

Finn balansen mellom å hente penger og bevare kontrollen i oppstartsselskapet ditt? Last ned vår guide!

Les mer